måndag 14 januari 2013

En bråkdel av vardagen

Det finns en sak jag har tänkt på en del, angående bloggar och Instagram. Det är väldigt ofta jag kan sitta och tänka "alltså vilket liv hon har, alltid något roligt och intressant att göra", "fattar inte hur hon alltid kan se så där fräsch ut"eller "guud hon har seriöst allt". Och så kommer jag på mig själv att det finns säkert en del, säkert bland er läsare som tycker och tänker exakt så där om mig också. Inte bara om mig, utan om väldigt väldigt många bloggare och  tjejer som flitigt uppdaterar instagram med fina bilder. 

Och det är ju faktiskt inte ett dugg konstigt. För på min blogg skriver jag alltid om när jag är glad, när jag gör mysiga saker, när jag mår bra eller när jag köpt något jag är glad för. Jag lägger mycket hellre ut en bild när jag myser med en massa doftljus samtidigt som jag målar naglarna, än skriver ett inlägg om hur stressad jag är över att jag har så sjukt mycket i skolan och att jag snart kommer att få ett mental breakdown, eller ett inlägg där jag skriver hur ledsen jag är för att jag har haft ett helt vanligt onödigt bråk med någon av mina föräldrar.  

Men självklart är jag många gånger stressad och har ångest över skolan, självklart kan jag vara ledsen en hel kväll för ett litet bråk med min mamma och självklart har jag dagar där jag inte alls känner mig peppad på min vardag överhuvud taget. 

Men samtidigt som detta kan pågå i min vardag så mår jag ändå väldigt bra, jag har en underbar familj, världens bästa vänner, en helt fantastisk pojkvän, en egentligen så himla mysig skola, och en jättefin vardag som jag har valt att dela med mig en del utav här på bloggen.

Det jag vill säga med detta är att man får inte glömma bort att en blogg eller en instagramprofil inte alltid speglar en persons hela vardag. Det är bara en bråkdel som man känner passar in när man sitter och skriver sitt inlägg till bloggen eller lägger ut en bild på instagram, det andra stängs utanför. 

Jag själv visar bara upp den där bråkdelen av min vardag här på bloggen. Och även om det jag skriver i mina inlägg stämmer, och att mitt liv ser ut som det gör på bloggen, så är det som sagt även en del som utelämnas. Jag väljer att utelämna vissa delar, just för att jag känner att saker som redan tar negativ energi från mig, inte ska få ta ännu mer sådan, genom att jag skulle publicera ett inlägg på bloggen fyllt av klagan. Självklart finns de tråkiga och jobbiga sakerna där vissa dagar i veckan, men jag tror att de blir ännu mer tråkiga och jobbiga om jag ska älta dem på min blogg eller på Instagram. 

Det är så himla lätt att må dåligt över att sitta och jämföra sitt liv med någon annans liv, som utan tvekan verkar vara såå mycket bättre än sitt eget. Alla har vi vår egen vardag och verklighet, och vi mår bra genom att vara med olika personer och göra olika saker. Låt inte någon annan persons, pyttelilla perfekta vardag, som du ser på bloggen eller på instagram, nedvärdera eller förstöra din egna. Försök finna inspiration istället, men glöm inte bort dig själv bland alla bloggar och fina bilder på instagram.

Nu ska jag sluta vara så deep och sova istället. I morgon är det ny vecka i skolan med massor av projektarbete och redovisningar. Hoppas att ni har haft en bra helg, det har jag haft. Kram 

6 kommentarer:

 1. Mycket tänkvärt och viktigt inlägg! är precis likadan och kan också drömma mig bort och känna mig avundsjuk på de som verkar ha det såå mycket bättre. Men livet blir vad man gör det till och precis som du säger så är det ju bara en bråkdel av vardagen, en bråkdel som inte speglar hela livet:)

  Gillar dina mysiga inlägg med doftljus och nagellack för utan dem skulle det ju inte vara din blogg. Så fortsätt som du gör för du gör det bra! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt kloka svar och dina fina ord. Kram!

   Radera
 2. Kan säga att jag är en av dem som har tänkt att du har allt ! Men det är därför jag ääälskar din blogg .. för mig är det lite eskapism; jag flyt vardagen, kommer in här och kan njuta lite av hur vackra saker och bilder du lägger upp här . Jag önskar att jag också la ner mer tid på sådana där "vardagslyxiga" saker, som tända doftljus och att måla naglarna . Nu gör jag visserligen mina naglar, men just det där att du verkar ta hand om dig själv så bra . Trots stress, men skolstress hör till !

  Jag känner mig inte speciellt avundsjuk, snarare inspirerad . Men som du säger så är det inte alltid så att det är så "fint" som det verkar . Jag lägger ju upp grejer också, men jag har inte allt för det ! Man kan lura omgivningen ganska bra genom att vara selektiv .. jag säger inte att du är det, men jag vet med mig själv att vissa saker lämnar man utanför bloggen . Många vill ju vara perfekta, antar jag !

  SvaraRadera
 3. Sv; Åh detsamma till dig fina Martina :D

  SvaraRadera
 4. Så är det ju såklart! Du är så klok Martina!

  SvaraRadera
 5. Så himla sant Martina!! Bra att du tar upp det, du är allt klok du :) Puss

  SvaraRadera